Kako su saopćili iz PU Bijeljina, oni su "identifikovali maloljetno lice iz Bijeljine za koje su uočili da putem društvene mreže TikTok vrijeđa građane bošnjačke nacionalnosti".

- Protiv navedenog lica je Okružnom javnom tužilaštvu u Bijeljini dostavljen izvještaj o preduzetim mjerama i radnjama na tužilačku ocjenu i dalje postupanje.

Prema maloljetnom licu postupano je u skladu sa Zakonom o zaštiti i postupanju sa djecom i maloljetnicima u krivičnom postupku - kratko su saopćili iz policije.

Društvenim mrežama već nekoliko dana šire se videosnimci na kojima mladić koji sam sebe oslovljava kao Aco, a zove se Aleksandar Đokić, vrijeđa i upućuje prijetnje Bošnjacima u Bijeljini.

Na jednom od videosnimaka šeta naseljem u Bijeljini u kojem većinski žive Bošnjaci, pokazuje vatreno oružje, te upućuje prijetnje.

- Evo Ace i u najvećem muslimanskom naselju u Bijeljini. Ne mislim na Janju, nego ovaj ovdje dio gdje su sami muslimani. Ja molim da me neko napadne. Ja se okrećem naravno ko me bude napao, ja mu napravim javnu dženazu. Samo bih želio da vas upozorim da Aco ima čime da se brani. Uvijek uz njega, uvijek je tu. Živjela Republika Srpska i Srbija - poručio je.