Kada su se 2015. godine u popularnoj igrici “Sims 4” počeli pojavljivati “trudni” muškarci, mnogi su mislili da se radi o određenoj pogrešci u samom programiranju igrice. Tada je to potvrdio i producent igrice, koji je također rekao da se radi o grešci i da će u novoj verziji biti ispravljeno. Igrači ove igrice u to vrijeme govorili su da su otmice vanzemaljaca u igrici postale sve češće i da se muškarci nakon otmica vraćaju “trudni”. Ova “greška” nalazila se u dodatnom paketu igrice “Get to Work”, međutim, poslije pokušaja ispravke muškarci su ostajali “trudni” i bez otmica vanzemaljaca. Da li se i danas u igrici nalaze “trudni” očevi, ne znamo, ali je upitno da li se zaista radilo o grešci ili o namjernom potezu vlasnika igrice.

Međutim, imajući u vidu da je već do tada u svijetu bilo “muškaraca” koji su rodili djecu, vrlo je moguće da su se producenti ove popularne igrice svjesno odlučili na taj potez. Poznato je da LGBTI populacija ima jaku podršku raznih svjetskih marki odjeće, hrane, igrački, tehnoloških proizvoda i slično. Kroz razne marketinške trikove ovih marki kao normalna pojava pokušava se predstaviti njihova ideologija. Uprkos tome što diljem svijeta imaju jedan od najjačih lobija, upravo ista ta LGBTI populacija stalno tvrdi da je ugrožena, da nema svoja prava i slično.  

Jedna od svjetski poznatih marki koja je još jednom podržala LGBTI populaciju jeste i brend “Calvin Klein”. Međutim, CK je ovoga puta otišao korak dalje i objavio trudnog “muškarca”. Naime, CK je za Dan majki objavio niz fotografija na kojima su majke i djeca uz poruku da žele pokazati stvarnost “novih porodica”, a među tim fotografijama našlo se i nekoliko fotografija transrodnog para, gdje je “muškarac” trudan. Na jednoj od fotografija trudnog “muškarca” napisana je poruka koja kaže da se “možemo razmnožavati biološki ili iz srca”. “Calvin Klein” je nakon ove objave naišao na mnoštvo kritika u kojima su ljudi poručivali da ih više “neće kupovati i koristiti”. Ipak, CK je u svojoj naknadnoj objavi rekao da toleriraju sve osim netolerancije, te da će sve komentare mržnje blokirati.

Prvi “muškarac” koji se porodio jeste Thomas Beatie, koji je 2008. godine rodio djevojčicu. Godinu nakon “muškarac” po imenu Scott Moore iz Amerike postao je drugi muškarac koji se porodio. Moore je oženjen s Thomasom, a ustvari su oboje rođeni kao žensko, pa su poslije odlučili “postati” muško, ali Moore i dalje ima ženske organe, dok je Thomas imao operaciju uklanjanja ženskih organa, ali mu na papirima i dalje piše da je žensko. Čak i sam pokušaj objašnjenja ove “porodice” jeste komplikovan kako bi se shvatilo ko je tom djetetu ustvari majka, a ko otac i ko je šta u toj porodici. Međutim, koliko god da zvučalo komplikovano, upravo se ovakvi slučajevi pokušavaju predstaviti kao normalne pojave.  

Da se zaista ne zna ko je ko, pokazuje i primjer iz Amerike koji se našao u medijima prošle godine. Bennet Kaspar Williams jeste muškarac koji je rođen kao žensko i koji se 2014. godine odlučio na promjenu spola. Williams je oženjen za muškarca, a porodio se 2020. godine. Međutim, nakon poroda, kako je objavljeno u medijima, nasrnuo je na medicinske sestre jer su ga oslovljavale s “majka”, što je sasvim normalno jer su majke te koje rađaju djecu. Ali to je Williamsu zasmetalo pa je napao medicinske sestre, a za medije je izjavio da “nema ništa normalnije od toga da dijete ima dva oca”. Prema ovoj priči, nenormalno je ono na što smo navikli od samog nastajanja svijeta pa do danas, a normalno je ono što je ustvari i nemoguće.

Jer zaista je i nemoguće da jedan muškarac zatrudni i rodi dijete. “Muškarcima” koji se spominju u tekstu, a koji su se porodili, mogućnost same trudnoće i porođaja daju ženski organi koje posjeduju, bez obzira na to koliko oni tvrdili da su “muškarci”. Činjenica koja je čista kao suza jeste da s medicinske strane nijedan muškarac ne može ostati trudan. Ni biološki ni iz srca, kako se već tvrdi u reklami brenda “Calvin Klein”. Trudnoća i sam porođaj kao prirodno stanje dato je ženama, isto tako, žene koje se porode nazivaju se majke.

Trebalo bi biti začuđujuće da uopšte postoji potreba da se jedna ovako prirodna pojava mora dodatno pojašnjavati. Međutim, danas se sve češće susrećemo sa situacijama u kojima se normalno predstavlja kao abnormalno i obrnuto. Odnosno, LGBTI populacija i cijeli njihov život, kao trudni “muškarci”, predstavljaju nam se kao normalne pojave i od javnosti se faktički zahtijeva da ovo prihvati kao normalno. Svako suprotno mišljenje moguće je da će se okarakterizirati kao govor mržnje, samo zato što neko kaže da se muškarac ne može poroditi, te da nije normalno da dijete ima dva oca.

Stalni pokušaji normalizacije ovih nenormalnih pojava danas su sve češći i pojavljuje se kroz razne sfere svakodnevnog života. Međutim, najviše je zabrinjavajuće što se ove stvari pokušavaju predstaviti djeci, i to na “skriveni” način, odnosno kroz crtane filmove gdje se pojavljuju istospolni parovi, gdje se pojavljuju porodice u kojima su predstavljena dva oca, kroz igračke i slično. Sve to ne pitajući uopšte roditelje, pa su samim time roditelji obavezni da dobro proprate šta djeca gledaju i čime se igraju, kako bi spriječili da im neko nameće neprirodne pojave kao prirodne.