Uzbuna malo prije početka prve utakmice Evropskog prvenstva u berlinskoj četvrti gdje su smještene zgrade njemačke vlade! Navijačka zona kod zgrade Reichstaga je evakuisana. Razlog: sumnjiv ranac. Nešto poslije 18.30 sati sve je razjašnjeno!

Kako je za Bild saopštila policija, ranac ne predstavlja opasnost. Glasnogovornica Beate Ostertag rekla je: "Sadržaj ranca nije sadržavao nikakve opasne predmete, sigurnosni koncept je funkcionirao."

Fan zona je ponovo otvorena, navijačima je dozvoljen povratak na teren!

A na ulicama Minhena već tri dana vlada totalna ludnica, a najveći krivci za to su navijači Škotske.

Čak 200.000 Škota stiglo je u Minhen da bodri svoju selekciju i na ulicama je totalni delirijum, domaćini su pomalo i u šoku. Škotska fudbalska reprezentacija je poznata po nevjerovatnoj podršci sa tribina, a Škoti su sada odlučili da pomjere granice.

U grupnoj fazi će na tri utakmice imati podršku o kojoj će se pričati, a navijači već ruše rekorde.

Par sati prije utakmice sa Njemačkom na otvaranju Evropskog prvenstva nastala još veća ludnica kada su škotski navijači na ulicama Mihnena sreli legenud ostrvskog fudbala.

U Minhen je stigao legendarni Sir Alex Ferguson da bodri Škotsku, a navijači su odmah iskoristili priliku za fotografisanje.

Inače na ulicama Minhena nije bilo ni najmanjeg nereda.

Nema sumnje da će fudbaleri Škotske imati ogromnu podršku i motiv da iznenade domaćine u prvoj utakmici prvenstva. Navijači ove države sa sjever Evrope još jednom su pokazali šta znači fanatizam, ali i patriotizam. No, pitat će se nešto i Nijemci, domaćini Evropskog prvenstva. I nih će biti mnogo na tadionu večeras.

Interesantno, Škotska će sve mečeve grupne faze igrati u terminu od 21 sat što je i centralni termin tako da su navijači i po tom pitanju zadovoljni, pogotovo ako budu vladale velike vrućine.

Nakon Minhena, Škotska drugi meč grupe A igra protiv Švicarske 19. juna u Kelnu, a treći meč grupe A protiv Mađarske igraju 23. juna u Stuttgartu.