U Zagrebu je u 80. godini života preminuo veliki hrvatski i bosanskohercegovački slikar, kipar i grafičar Munir Vejzović.

Na hrvatskoj likovnoj sceni djeluje od sredine sedamdesetih godina prošloga stoljeća. U tom polustoljetnom stvaralaštvu, ostvario je bogati opus koje je visoko vrednovala i kritika i publika.

Munir Vejzović rodio se 29. siječnja 1945. godine u Doboju. Školu primijenjenih umjetnosti završio je u Sarajevu. Godine 1965. upisuje slikarski odjel na Akademiji likovnih umjetnosti u Zagrebu, a istodobno pohađa grafiku kao neobavezan predmet

Diplomirao 1970. na Akademiji likovnih umjetnosti u Zagrebu u klasi Anatuna Mezdjića.

Isprva je istančanim nijansama boja tonski gradio kompozicije arkadijske tematike s mitološkim bićima, osobito erotske prizore, vedute gradskih ulica i trgova, mrtve prirode, potom je postmodernički raskošnom kromatikom reinterpretirao stare majstore (Doručak na travi, 2002), stoji u Hrvatskoj enciklopediji.

Od 1987. zaokupljen je biblijskim motivima (Pietà, 1989; Vukovarski triptih, 1991) i oživljavanjem lirske prošlosti u ciklusu Terra incognita (1987–2003).

U svim grafičkim tehnikama izrađuje mape grafika. Ističu se njegovi sažeti crteži, puni vitalnosti i dinamike. Oblikuje ekspresivne skulpture od gipsa, drva i bronce (Judita, 2000).

Njegove gradske vedute, najčešće Zagreba, aktovi, mitološki prizori, cvjetni motivi, samo su dio iz njegovog plodnog stvaralaštva.

Izlagao je na nizu grupnih i samostalnih izložbi te je dobitnik više nagrada i priznanja.