Gradonačelnik Banje Luke Draško Stanivuković (PDP) kazao je da je dobio telefonski poziv iz policije na saslušanje, ali da mu nije rečeno koji je razlog.

Jutros oko osam sati u Gradsku upravu Banja Luka stigla je anonimna dojava o bombi nakon čega su zaposleni evakuisani.

- Upravo sam zaprimio telefonski poziv policije za saslušanje, ali ne žele da kažu razlog saslušanja. Moje zakonsko pravo jeste da znam razlog poziva, u protivnom nisam dužan da se odazovem! Svi ovi pritisci neće nas pokolebati u namjeri da se borimo za našu Banju Luku – napisao je Stanivuković na društvenoj mreži X.

On je neposredno nakon dojave o bombi optužio SNSD-ovce Vladu Đajića i Ljubu Ninkovića da su je poslali, javlja Faktor.

Pozvao je i ministra unutrašnjih poslova RS Sinišu Karana i direktora policije Sinišu Kostreševića da "ispitaju ko je i sa koje adrese poslao dojavu o lažnoj bombi kako bi sjednica skupštine grada bila prekinuta".

- Ovo je mafijaški potpis predsjednika Gradske skupštine Ljube Ninkovića i direktora UKC-a Vlade Đajića! Prijetnje odbornicima i njihovim porodicama ne prestaju, nakon ovakvih pritisaka oni su zabrinuti za svoju sigurnost - naglasio je Stanivuković.

Sa druge strane također stižu optužbe.

Pred zgradom Gradske uprave Banja Luka danas se pojavio i predsjednik Gradskog odbora SNSD-a i zastupnik ove stranke u Narodnoj skupštini RS-a Vlado Đajić.

Đajić kaže da Gradski odbor SNSD-a nema razloga da dojavljuje tako nešto.

- Njima odgovara haos koji su izazvali. Apelujem na državne organe da rade svoj posao – kazao je.

Predsjednik Skupštine grada Banja Luka Ljubo Ninković optužio je Stanivukovićevu administraciju da su oni poslali dojavu o bombi jer nisu "sakupili dovoljan broj odbornika za sjednicu".