U Memorijalnom centru Srebrenica - Potočari večeras je po drugi put dodijeljena Novinarska nagrada "Nino Ćatić".
 
Nagrade su dodijeljene u pet kategorija. Nagradu za radijski izvještaj dobio je Miralem Ovčina, za televizijski prilog Vahidin Mujagić, za pisani tekst novinarka Stava Alma Arnautovic, za fotografiju Ahmet Bajrić Blicko, te za blog/vlog Anisa Mahmutović.
 
Osim konkursne procedure, Udruženje Biti novinar je dodijelilo i tri specijalna priznanja za novinare koji su kroz svoj profesionalni put objektivno i profesionalno izvještavali o genocidu u Srebrenici i drugim ratnim zločinima.
 
Posthumno je dodijeljeno priznanje Kjašifu Smajloviću, novinaru "Oslobođenja" koji je ubijen u Zvorniku 1992. godine i prva je novinarska žrtva rata.
 
Specijalno priznanje je dodijeljeno i Melihi Škrijelj, novinarki FTV, za priču o dječaku Fahrudinu Muminoviću.
Ilustrator Admir Delić je također dobitnik specijalnog priznanja. Delić je široj javnosti poznat kao ilustrator koji kroz svoje ilustracije svakog 11. u mjesecu podsjeća na genocid u Srebrenici.
 
Novinarska nagrada je dodijeljena uz visoko pokroviteljstvo člana Predsjedništva BiH Šefika Džaferovića, generalno pokroviteljstvo federalnog Ministarstva raseljenih osoba i izbjeglica. Posebnu zahvalnost odata je Hajri Ćatić i bratu Nine Ćatića, Nerminu Ćatiću.