U Predsjedništvu Bosne i Hercegovine danas je upriličen sastanak predsjedavajuće Željke Cvijanović s ruskim ambasadorom Igorom Kalabuhovom.

Predsjedavajuća i član Predsedništva Bosne i Hercegovine iz reda srpskog naroda Željka Cvijanović i ruski ambasador Igor Kalabuhov istakli su danas da je dosljedno poštovanje Dejtonskog sporazuma i ustavne pozicije dva entiteta i tri konstitutivna naroda pretpostavka efikasnog funkcioniranja institucija na svim nivoima vlasti.

Tokom sastanka u Sarajevu razgovarano je o aktuelnim političkim pitanjima u BiH, procesu formiranja vlasti, te punoj implementaciji izbornih rezultata, saopćeno je iz Predsjedništva BiH.

Sagovornici su razgovarali i o odnosima BiH i Ruske Federacije, te o mogućnostima unapređenja saradnje u privredi i drugim oblastima.

Za razliku od reakcije na posjetu iranskog ministra vanjskih poslova, nismo primijetili da je "Osmorka" sa svojim trabantima iskazala bilo kakvo zgražanje što se članica Predsjedništva BiH sastala s predstavnikom agresora na Ukrajinu. Nismo čuli od njih da Željka Cvijanović gura BiH u zabiti Sibira.