Netflix je počeo s lansiranjem svojih prvih igara širom svijeta kako bi se pokušao probiti na veoma široko gamersko tržište.

Počevši od utorka, kompanija lagano ažurira svoju Netflix aplikaciju na Android pametnim telefonima, koja će pokazivati koje su igre dostupne za preuzimanje.

Za početak, pet mobilnih igara uključeno je za pretplatnike Netflixa. Međutim, ova kompanija obećava još više – bez reklama tokom igre i bez prekidanja igre kako bi se nudilo plaćanje unutar aplikacije.

Od pet igara koje će biti na početku dostupne, dvije su povezane s popularnom serijom „Stranger Things“: „Stranger Things: 1984“, „Stranger Things 3: The Game“, „Card Blast“, „Teeter Up“ i „Shooting Hoops“.

„Iako je ovo tek početak dugog putovanja, uzbuđeni smo što možemo pružiti našim korisnicima iskustvo igranja koje se razlikuje od onoga što je dostupno danas – ekskluzivne mobilne igre bez oglasa, bez plaćanja unutar aplikacije, a sve je to uključeno u mjesečnu pretplatu“, saopćeno je iz ove kompanije.

Uprkos činjenici da će ponuđene igre imati relativno jednostavnu grafiku i simplificiran način igranja, iz Netflixa naglašavaju da je projekt u ranoj fazi te da planiraju s vremenom ponuditi igre „za sve vrste igrača“.

„Bez obzira na to tragate li za ležernom igrom koju možete uvijek krenuti ispočetka ili za impresivnim iskustvom koje omogućuje da dublje kopate u svoje omiljene gamerske priče, želimo početi graditi čitavu paletu igara koja će nuditi ponešto za svakoga“, izjavio je Mike Verdu, voditelj razvoja igara u Netflixu.

Ovosedmično ažuriranje bit će vidljivo samo korisnicima Android pametnih telefona i tableta. Iz Netflixa su istakli da će igre biti dostupne i na iOS uređajima uskoro, piše BBC.