Direktor Javnog preduzeća “Sarajevo” Bakir Hadžiomerović naredio je skidanje ploče s Trebevićke žičare na kojoj stoji poruka i potpis bivšeg gradonačelnika Sarajeva Abdulaha Skake te postavljanje nove na kojoj se nalaze uklesane riječi Edmonda Offermana, glavnog finansijera njene izgradnje.

Ploču na kojoj je pisalo “Trebevićka žičara, mjesto koje nudi jedinstven pogled na grad heroj – Sarajevo. Grad bogate historije, kulture, različitosti, znanja, inspiracije, uspomena... Ovo je objekat za koji je vrijedilo učiniti sve da bude ponosni svjedok naših odluka i ideja” zamijenila je ona s natpisom “Prijatelji koje sam stekao ovdje i uspomene koje imam sa svojom obitelji u Sarajevu najveća su nagrada.”

Hadžiomerović je skinuo ploču samo zato što ju je postavio njegov prethodnik Abdulah Skaka. Kako je pokušao objasniti, za postavljanje i skidanje ploče ne treba mu nikakva odluka Gradskog vijeća. Čak se ovim barbarskim činom uspio i pohvaliti na Twitteru napisavši: “Riješeno!” Valjda ga i danas žulja što je Edmond Offermann na otvaranju Trebevićke žičare jasno i glasno rekao “da smo bez Abdulaha Skake mogli imati sve ideje i novce svijeta, ali da se sve ovo ne bi desilo bez njega i da je to činjenica”.

U Skakinom mandatu obnovljena je Sarajevska žičara, obnovljen je Olimpijski muzej i obnovljena je Stara stanica na Bistriku. Hadžiomerović je u cijelom svom, što profesionalnom, što privatnom životu, uspio samo (ilegalno) dozidati stan.

Bakir Hadžiomerović je propali novinar, propali muzičar, propali kolumnista i propali SDP-ov političar. Davno pročitana knjiga, ali i otjelovljenje kadrovskih rješenja takozvane “Trojke”. Dok viču “drž'te lopova” i “da samo znate šta su radili oni prije nas”, formirali su vlastiti nepotistički i koruptivni sistem, genetski predodređeni da se samo oni dočepaju fotelje i javne hazne.

Ali džaba svi Twitteri i Facebook statusi, džaba lajkovi i šerovi. Hadžiomerović i njegova stranačka Benjamina Karić mogu samo zakucavati table na objekte izgrađene i obnovljene u mandatu Abdulaha Skake. I to je ono što ih, nesposobne a podobne, žulja. Tačno da se čovjek napije od tuge.