Prije nego što je njegovo tijelo zavio u ćefine i po njemu razbacao cvjetove jasmina, Navil Rahal uslikao je Sabira Azzouza i slike poslao njegovim roditeljima. Devetnaestogodišnji dječak utopio se kada je pokušao doplivati ​sa obale Maroka do Ceute prošle sedmice. Skočio je u vodu iako nije znao plivati nadajući se da će mu pomoći drugovi kojima je iskliznuo iz ruku usred haosa. Našli su ga na pješčanoj plaži te španske enklave u Africi, mrtvog.

Pokopan je na mezarju Sidi Embarek u Ceuti. Za dženazu se pobrinuo Navil Rahal, vlasnik jedinog muslimanskog pokopnog društva u Ceuti, Al Qadr. Rahal nije samo neko ko gasuli tijela ili ko im klanja dženazu, on je poput detektiva koji traga za identitetom tijela bez života i imena. Mnogo puta uspije. Šalje i prima  fotografije, razmjenjuje opise i na kraju dođe do toga da se podaci podudaraju sa onim što znaju porodice koje sumnjaju da je riječ o njihovim voljenima.

Ponekad saznaju ime kada vide ožiljak, drugi put je trag operisana desna noge. Kada je našao Sabira, fotografije su nedvosmisleno dokazale da je to mladić kojeg su njegovi roditelji tražili, da je upravo to dječak čiju je dženazu Navil pripremao.

Službena potvrda identiteta žrtve dolazi kasnije, putem otisaka prstiju ili DNK, putem Europola i putem registra u Rabatu. Ali Navil presijeca birokratski put i skraćuje beskrajno iščekivanje roditelja koji ne znaju ništa o svojoj djeci. "Neki umiru ne znajući da su im djeca već godinama pokopana", kaže.

U novije vrijeme pripremio je i klanjao dženazu za nekoliko stotina adolescenata koji su umrli u Ceuti na putu za Evropu. Većina ih se utopila. Svojim naporima, u kojima mu pomaže lokalni novinar, uspio je identificirati više od polovine. Čuva organiziranu arhivu slika, ožiljaka, detalja i odjeće koju su nosili u trenutku smrti, čekajući da jednog dana dobiju imena. Takođe ima video zapis svih njih koje će poslati roditeljima i oni mogu svojim očima vidjeti da im se u Ceuti klanjala dženaza po svim islamskim propisima.

Da im makar tako olakša.

Nakon sabirove dženaze Navil je želio obići naselja u kojima se krije na desetine maloljetnika koji su ilegalno ušli u Ceutu prošle sedmice. Pokazao je svima fotografiju dječaka koji se utopio u četvrtak i kojeg će pokopati ove sedmice. Niko ko je pogledao fotografiju ne poznaje mladića.

Prekida ga telefonski poziv. Abdesalam Mohammed, predsjednik lokalnog humanitarnog društva, postaviti će na internet video snimak dženaze kako bi ga poslao Sabirovim roditeljima. "To je važno za roditelje, a važno je i za nas", kaže Navil koji je uvijek sam snosio sve troškove dženaze, odbijajući bilo kakvu pomoć za plaćanje.“Dok god budem mogao, nastavit ću to raditi. Vjerujem u to, a vjeruje i moja supruga ”.

Sabir počiva u Ceuti u mezaru pod brojem 4.370. Na njemu će uskoro izrasti jasmin i nana.