Planirana su 33 simpozija na četiri lokacije, s predavačima iz 26 zemalja koji će održati više od 350 prezentacija i predavanja. osim toga, tokom 13. dana BHAAAS-a u Bosni i Hercegovini bit će održano 16 radionica i okruglih stolova, te specijalni programi iz održivog razvoja. Posebna pažnja ovogodišnjeg najvećeg naučnog događaja u Bosni i Hercegovini posvećena je studentima.

Kulturno-umjetnički sadržaj 13. dana BHAAAS-a u Bosni i Hercegovini započet će svečanom ceremonijom otvorenja u Gradskoj vijećnici Sarajevo. Tako će na ceremoniji otvaranja svoj mini koncert imati ugledni pijanist, kompozitor, dirigent i aranžer prof. Sinan Alimanović. U ovogodišnjem kulturno-umjetničkom programu su i dvije likovne izložbe, kao i promocija knjige Ranjen i budan, autora Esada Boškaila i Julie Lieblich.

Dani BHAAAS-a u Bosni i Hercegovini okupit će u Sarajevu neka od najvećih naučna imena iz svijeta iz gotovo svih disciplina. Najveća pažnja ovogodišnje manifestacije posvećena je medicinskim discplinama i održivom razvoju. U fokusu misije BHAAAS-a su mladi – studenti, te je i ove godine poseban program posvećen upravo njima, izjavio je Ismar Volić, predsjednik BHAAAS-a.

Do sada se za učešće na konferencije registriralo više od 700 učesnika, a prijave su bile otvorene do 10. juna.