Muškarac koji je iz Srbije i navodno bivši pripadnik zloglasne jedinice "Škorpioni" objavio je na TikToku niz videa u kojima tvrdi da je učestvovao u ratu u Bosni i Hercegovini te genocidu u Srebrenici.

N1 navodi da je muškarac izrekao užasne prijetnje i sramotne uvrede Bošnjacima i Hrvatima, kako u Bosni i Hercegovini, tako i u Srbiji. N1 uputio je upit Tužilaštvu Srbije povodom ovog slučaja.

Bošnjake je čovjek u videu oslovljavao pogrdno riječima "ba*ije".

U videu navodi kako je kapu koju nosi ("Škorpiona") nosio i u "Ključu, Bihaću, Velikoj Kladuši, Brčkom, Trnovu te Srebrenici i Potočarima".

- Ja sam sa 17 godina bio u Bosni. Nisam znao toliko i nisam smio tada. Sada da vam poručim, bude li puklo u Bosni ponovo, neću ni pile u dvorištu da ostavim. Ja sam zvijer nisam čovjek. Ne pijem ne drogiram se, imam samo ogromnu mržnju prema vama i Hrvatima.

U videu muškarac prijeti i Hrvatima u Sremu, Vojvodini s rečenicom:"Nemoj da vam dođu kao sardine nazad u Hrvatsku".

- Moja mržnja prema vama je svakim danom sve veća i veća. Meni je u zavjet Ratko Mladić ostavio to u Srebrenici 11. jula 1995. godine. Pozdrav ba*ije - naveo je muškarac koji kaže da ima 45 godina i da je "prošao 1995. godine cijelu Bosnu, a 1998/1999. Kosovo".

Objavio je i video zarobljenika iz proteklog rata u BiH gdje su ih naoružani vojnici tjerali da govore da su "zarobljenici Vojske RS" i da je "BiH srpska".

Na videima je napisao "Biće reprize".

Psovao je i Bajram, najsvetiji praznik muslimana, te uputio niz sramotnih uvreda i kritikovao Srbe koji nisu na "njegovoj strani".