Jedan od helikoptera iz konvoja iranskog predsjednika Ebrahima Raisija doživio je nesreću, prenosi Anadolija.

Državna novinska agencija IRNA objavila je da su na mjesto incidenta u iranskoj provinciji Istočni Azerbejdžan, navodno stigli timovi hitne pomoći. Međutim, očekuje se da će operacija trajati dugo zbog nepovoljnih vremenskih uslova.

Prema iranskoj državnoj televiziji, helikopter iz konvoja predsjednika Raisija koji je sa predsjednikom Azerbejdžana Ilhamom Aliyevom prisustvovao otvaranju brane na granici dvije zemlje, doživio je nesreću.

Novinska agencija Tesnim navela je da je helikopter koji je doživio nesreću prevozio predsjednika Raisija.

Novinska agencija Fars objavila je da je helikopter koji je prevozio Raisija izveo prinudno slijetanje zbog guste magle i da je Raisi otputovao kopnom u Tabriz.

Iranska državna televizija je također navela da je helikopter koji je prevozio Raisija prinudno sletio i da su ekipe prve pomoći poslate na mjesto nesreće.

U konvoju predsjednika Raisija bila su tri helikoptera.

Iranski ministar unutrašnjih poslova Vahidi rekao je da je helikopter u kojem je bio predsjednik morao je prinudno sletjeti zbog loših vremenskih uslova.

Guverner iranske regije Istočni Azerbejdžan objavio da još ne može dati informacije o mogućim žrtvama u vezi s nesrećom helikoptera u kojem je bio i Raisi.

Navodno su u helikopteru s predsjednikom bili i Seyyed Mohammad-Ali Al-Hashem, imam za molitvu petkom u Tabrizu, kao i ministar vanjskih poslova Hossein Amir-Abdollahian.