Dok se čeka referendum o opozivu načelnika sarajevske Općine Centar intenziviran je virtualni rat načelnika Srđana Mandića i općinskih organa Naroda i pravde koji su i pokrenuli njegovu smjenu. Traje rat saopćenjima za javnost i objavama na društvenim mrežama. Otkako je postalo jasno da će se o njegovoj načelničkoj sudbini odlučivati na referendumu Mandić je sve aktivniji na Facebooku i Instagramu, gdje se hvali svojim učinkom. Na terenu su stvari, kao i obično kad je trojka u pitanju, potpuno drugačije.

U nekoliko mjesnih zajednica traju građevinski radovi kojima se ne nazire kraj, u suštini jednostavni poslovi asfaltiranja za koje treba nekoliko dana posla, ali Mandić svakoga ko ga upita za kraj radova blokira sa svojih profila. Između ostalih, i Rijada Ahmetovića, mladića koji je ukazivao na njegov nerad i nerad njegove administracije. Međutim, Ahmetović nije ostao dužan Mandiću. On mu je u utorak odlučio uručiti zahvalnicu zbog makadama u Ulici Panjina Kula i zbog odluke da ga blokira.

„Danas sam u Općini Centar Sarajevo predao 'zahvalnicu' načelniku Srđanu Mandiću, koji me je blokirao na Facebooku jer sam ga pitao zašto nije došao na zbor građana u Mjesnoj zajednici Hrastovi-Mrkovići. Sudeći da načelnik nije sklon kritikama i slobodi govora, na ovaj način mu se ujedno i 'zahvaljujem' na makadamu u Ulici Panjina Kula, kao i svakom drugom neostvarenom projektu i obećanju koji je dat stanovnicima moje mjesne zajednice. Kada ne možeš prihvatiti kritiku mladog čovjeka od dvadeset i kusur godina, šta više da se očekuje od tebe“, riječi su Rijada Ahmetovića nakon posjete Općini Centar. /M. A./