Ali ova adaptacija stripa “Sada u našoj školi”, dostupna samo na internetu, nije za svačije oči. Zabranjena je za korisnike mlađe od 16 godina.

S dobrim razlogom, “Svi smo mi mrtvi” podsjeća na krvavu seriju “The Walking Dead”. Ovoga puta radnja se odvija u otmjenoj srednjoj školi u Južnoj Koreji. Uz sve uobičajene klišee: devojka koja se osjeća loše zbog sebe, zaljubljeni dečko koji se ne usuđuje da to kaže, oni popularni koji se ne libe da nerviraju ostale učenike...

I opasan virus koji se širi među ljudima. Ne Covid – koji je u stvarnosti prekinuo produkciju serije – već čudna bolest koja zaražene pretvara u zombije. S posebno visokom stopom zaraznosti, jer brzo, svi učenici budu pogođeni. Samo nekolicina uspijeva pobjeći zaključavši se u sobu. Ostaje im da prežive i pokušaju rasvijetliti ovu vrlo posebnu epidemiju koja se širi kampusom.

U seriji se mogu vidjeti mnoga ljudska bića kojima obraze, ruke ili vratove proždiru ovi krvožedni zombiji. A onda se i sami petvaraju gladne zvijeri. Međutim, uprkos vrlo dinamičnoj produkciji i krvavim slikama koje bi trebale oduševiti ljubitelje žanra, priča se prilično brzo zaglavi.

Jer dvanaest jednosatnih epizoda je dugo. Jako dugo. I tako se mnoge intrige miješaju s drugima, čak i ako to znači gubitak gledatelja efektom mokre petarde. Ali sa simpatičnim likovima i prilično dobro iznesenim slučajevima savjesti, "Svi smo mi mrtvi" trebalo bi da zavede veliku publiku mladih. Pod uslovom da ih ne odvrati cunami krvi.