Mafijaški ratovi, arsenali oružja, eksplozije, svakodnevne pucnjave i ubistva, postali su prepoznatljivo obilježje bh. prijestolnice. Faris, Emira, Esad… lista s imenima ubijenih i ranjenih građana Sarajeva nema kraja, a oružani incidenti se nastavljaju.

Za to vrijeme, Trojka nam servira izvještaje o zadovoljavajućoj sigurnosnoj situaciji, smanjenju stope kriminaliteta u Kantonu Sarajevo, te subjektivnom osjećaju sigurnosti. Sve statistike ministra Admira Katice su laž. Vlada je odavno izgubila kontrolu nad sigurnosnom situacijom i nije u stanju odgovoriti svojim zakonodavnim, niti izvršnim mehanizmima. Zbog toga je ostavku podnio i Muhamed Budimlić, član Komisije za sigurnost Skupšine Kantona Sarajevo.

Zbog toga i predsjedavajući Skupštine Kantona Sarajevo Elvedin Okerić, koji je svojevremeno pred kamerama zaboravio zaključke Komisije za sigurnost kojom je predsjedavao, odbija sazvati hitnu sjednicu Skupštine, koju je tražilo trinaest zastupnika. Po ko zna koji put, KO SDA Sarajevo traži od predsjedavajućeg Skupštine KS da bez odlaganja sazove hitnu sjednicu, na kojoj će se raspravljati o katastrofalnoj sigurnosnoj situaciji u Kantonu Sarajevo. Podnesite ostavke i sklonite se, jer građani Sarajeva nisu vaši taoci!

Faruk Kapidžić, predsjednik KO SDA