Vojvoda i vojvotkinja od Sussexa "zaprepašteni su", tvrde izvori, najavom da se u njihov, sada već bivši dom u Velikoj Britaniji, Frogmore Cottage, iz kojeg ih je ˝izbacio˝ Kralj Charles III useljava princ Andrew. Princ Harry i njegova supruga dogovaraju otpremanje njihovih preostalih stvari iz kraljevske rezidencije u dom u Kaliforniji.

Kuću sa 10 spavaćih soba u Home Parku, Windsor, paru je poklonila pokojna kraljica Elizabeta II nakon što su se vjenčali 2018.

Međutim, The Sun prenosi da je Charles sada ponudio imanje osramoćenom vojvodi od Yorka, koji se navodno opire pokušajima da ga iseli iz 30-sobnih Royal Lodge u Windsor Great Parku, gdje živi od 2003. godine.

Princ Harry i Meghan Markle su potvrdili da su zamoljeni da napuste Frogmore Cottage.

Izvori navodno bliski princu Harryju i Meghan Markle sada tvrde da je par "zapanjen" odlukom, koja dolazi ubrzo nakon objavljivanja vojvodinih kontroverznih memoara Spare, a uoči krunisanja Charlesa i Camille u maju.

Najmanje dva člana kraljevske porodice takođe su "zgrožena" odlukom, prenosi Yahoo News.

"Sve je to vrlo konačno i kao okrutna kazna", rekao je prijatelj para i dodao:"Kao da [porodica] želi da ih zauvijek izbaci sa slike".

Harry je u svojim memoarima, koji su objavljeni početkom januara, iznio svoje pritužbe na kraljevsku porodicu.

Među otkrićima u knjizi bila je i njegova eksplozivna tvrdnja da ga je njegov brat William, princ od Walesa, fizički napao, dok ih je Charles molio da ne dozvole da njihova svađa "učini njegove posljednje godine bijednim".

Par je također iznio brojne optužbe protiv Buckinghamske palate, prvenstveno oko navodnog "podmetanja" negativnih priča o Meghan novinarima, u njihovim dokumentarnim serijama za Netflix Harry & Meghan.

Smatra se da Harry traži izvinjenje i od kralja i od princa Williama prije nego što se obaveže da će prisustvovati krunisanju.