Vjerojatnoća da veliki meteorit padne na Zemlju je izuzetno mala. Neki "potencijalno opasni" asteroidi prošli su blizu naše planete, iako se blizina mjeri hiljadama kilometara. Međutim, 1954. godine žena po imenu Ann iskusila je kakav je osjećaj biti osoba koju je meteor udario.

Većina meteorita je relativno mala, a ako i dođu do Zemlje, potpuno izgore u atmosferi prije nego što dođu do Zemljine površine. Dakle, u slučaju dodira s kopnom radilo bi se o kamenčićima čiji udar ne bi izazvao veliku štetu, bilo da padnu na zemljinu površinu ili u nenaseljena područja oceana.

Naučnici i astronomi kontinuirano prate svemir i prate asteroide i komete koji bi mogli predstavljati potencijalni rizik u budućnosti. U maju ove godine, asteroid nazvan 2023 CL3, NASA je smatrala za CNEO (near-Earth object) i stvarnom opasnošću. Prešao je sedam miliona kilometara 24. maja brzinom od oko 26.388 kilometara na sat.

Naučno uvjerenje sugerira da je meteorit okončao doba dinosaura i razdvojio Pangeu, formirajući kontinente kakve danas poznajemo. Svake godine prosječno 17.000 meteorita padne na Zemlju, ali nijedan tolike veličine da bi mogao uzrokovati drastičnu štetu na planeti. Mnogi od poznatih meterita uzeti su s Antarktika, pa je vjerojatnoća da će vas neki pogoditi vrlo mala. Stručnjaci kažu da je šansa da osobu pogodi meteorit 1 prema 1,6 miliona. Ali 1954. Ann Elizabeth Hodges, žena iz Alabame (Sjedinjene Države), bila je pogođena dok je spavala.

Predmet je 30. novembra 1954. pao na Anninu kuću, probio drveni strop i udario je u lijevu stranu tijela. Taj joj je događaj nanio štetu kako fizički, jer je tijelo zadobilo opekotine, tako i psihički, jer od tada nije mogla od straha voditi normalan život. Zapravo, završilo je razvodom od supruga i nedugo nakon toga umrla je od zatajenja bubrega, uzrokovanog udarom asteroida.