Predsjednik Stranke demokratske akcije (SDA) Bakir Izetbegović, podržao je odluku Bošnjačke stranke da bude dio Vlade Crne Gore, objavili su iz te stranke na svojoj oficijelnoj internet stranici

„Crna Gora je zemlja u kojoj su Bošnjaci konstitutivan i ravnopravan narod, to je i njihova zemlja, a time i njihova država, njena vlada i institucije. Bošnjaci imaju pravo, ali i obavezu da participiraju u radu crnogorske vlade bez obzira na politčke stranke koje se u njoj nalaze, njihovu retoriku i političke stavove. I mi u Bosni i Hercegovini redovito ulazimo u vlade sa strankama sa kojima imamo suprotstavljena gledanja na mnoga bitna politička pitanja“, kazao je Izetbegović i dodao da je to neizbježno s obzirom na svu kompleksnost odnosa, stavova i interesa.

Izetbegović je istakao i da su Bošnjaci uvijek donosili stabilnost vlasti u Crnoj Gori.

„Predstavnici Bošnjaka u Vladi Crne Gore su uvijek donosili pozitivnu komponentu kada je u pitanju stabilnost, sigurnost i proces pomirenja među narodima i državama Balkana, kao i prevagu kada je u pitanju napredak Crne Gore ka članstvu u euroatlantskim asocijacijama. Uvjeren sam da će i sa 44. vladom Crne Gore biti tako“, poručuje Izetbegović.