Izetbegović je kazao da bi bio zabrinut da su odnosi sa Milanovićem, ovakvim kakav je, drugačiji.

- Njegova konstantna odbrana Dodika kao "dobrog Srbina kojeg želi za susjeda", relativiziranje nastraja na ustavni poredak Bosne i Hercegovine, izjava da bi pravosudne institucije naše zemlje trebale "držati prste dalje od Dodika", stalno miješanje u unutrašnja pitanja i vrijeđanje Bosne i Hercegovine u stilu "prvo sapun pa onda parfem", te šovinističko svođenje Bošnjaka na "sarajevsku čaršiju", mnogo govore o negativnoj metamorfozi koju je kroz vrijeme doživio ovaj "ljevičar", koji je ne tako davno na predizbornim skupovima u BiH podržavao Željka Komšića.

Milanovićeva posljednja izjava govori dosta i o SDA, o njenoj političkoj dosljednosti, koja je uvijek smetala i kvarila planove nacionalistima sa istoka i zapada u namjeri da uređuju odnose u BiH. Napade takvih mi u SDA doživljavamo kao priznanje i kompliment.

Uostalom, predsjednik Hrvatske može, ali i ne mora imati dobre odnose sa pojedinim strankama i njihovim liderima, ali će institucije Bosne i Hercegovine, kao i Bošnjake, sigurno poštovati. To će, kad-tad, i on i svi ostali, morati naučiti - napisao je Izetbegović na Facebooku.

Milanović je jučer ocijenio kako su njegovi odnosi sa Srbijom "okej" i dodao da loše odnose ima samo sa "dijelom sarajevske čaršije", misleći na Stranku demokratske akcije Bakira Izetbegovića.

- Moji odnosi sa susjedima, bez obzira na otrov koji prosipa (premijer Hrvatske Andrej) Plenković, nisu dobri samo sa dijelom sarajevske čaršije, sa SDA i Bakirom Izetbegovićem - rekao je Milanović u intervjuu za N1.