Prema preliminarnim rezultatima, BS je osvojila 6,8 odsto, odnosno imat će šest poslanika u Skupštini.

Predsjednik BS Ervin Ibrahimović, kazao je za AA da je ovo istorijski rezultat. On je čestitao građanima jer su, kako je naveo, omogućili fer i demokratsku atmosferu tokom izbornog dana.

„Od srca čestitam svima koji su glasali BS, omogućili da ostvari najbolji rezultat od osnivanja i da je jedina partija iz parlamentarnog saziva koja bilježi rast“, naveo je Ibrahimović.

On je rekao da su građani prepoznali ispravnu politiku BS-a i jasno rekli da će dati glas onoj partiji koja je bezrezervno za evropsku, demokratsku i građansku Crnu Goru.

„Građani su za onu partiju koja sve vrijeme čuva multietnički i multivjerski sklad u Crnoj Gori, kao najveću vrijednost, jer nema demokratske, evropske Crne Gore bez Bošnjaka i jake BS“, kazao je Ibrahimović.

On je poručio da će BS sve uraditi da u što kraćem periodu Crna Gora postane prva naredna članica Evropske unije (EU).

„Moramo slušati šta kažu građani, oni duže vrijeme poručuju da žele Crnu Goru u EU. Izabraćemo Vladu koja dijeli evropske vrijednosti, stabilnu vladu koja će bezrezervno biti za evropski put Crne Gore“, naveo je Ibrahimović.

rema preliminarnim rezultatima, najviše glasova osvojio je Pokret "Evropa sad".

Ovaj pokret je osvojio 25,6 odsto glasova, a koalicija Zajedno, okupljena oko Demokratske partije socijalista, 23,7 odsto, pokazuju podaci Centra za monitoring i istraživanje na osnovu 81,7 odsto obrađenih glasova.

Koalicija Za budućnost Crne Gore dobila je podršku 15 odsto birača, koalicija Demokrata i Građanskog pokreta URA 12,3 odsto, a Bošnjačka stranka 6,8 odsto.

Za koaliciju Socijalističke narodne partije i Demosa glasalo je 3,3 odsto birača.

Predstavnike u parlamentu imaće Albanski forum, Albanska alijansa i Hrvatska građanska inicijativa.

Ostale liste, za sada, nisu prešle cenzus.

Na vanrednim parlamentranim izborima u Crnoj Gori glasalo je oko 305.760 birača, odnosno 56,4 odsto