U sarajevskoj zdravstvenoj ustanovi Domovi zdravlja u toku je discplinski postupak, drugi po redu, protiv pulmologa iz te ustanove, Dejana Dragišića. Kako saznajemo, ovaj put navodno zbog fizičkog nasrtaja na uposlenika te ustanove, radiološkog tehničara, kojeg je vrijeđao na nacionalnoj osnovi.

Prema zasad nezvaničnim navodima do kojih je došao Stav, otac tehničara, nekadašnji domar Doma zdravlja, ubijen je gelerima četničke granate koja je tokom Opsade Sarajeva pala ispred Doma zdravlja u sarajevskoj ulici Vrazova i usmrtila ga u vrijeme dok je bio na poslu u toj ustanovi. Nakon toga se mladić u potpunosti okrenuo vjeri.

Dragišić je mjesecima odbijao suradnju sa tehničarem, vraćao mu ili ignorirao pacijente koje je ovaj pripremao za pregled, a sve je kulminiralo nakon što ga je Dragišić izvrijeđao na nacionalnoj osnovi. Tada su se fizički sukobili.

Dragišić je nakon sukoba, drugi put otkako radi u Domovima zdravlja, poslan na izjašnjenje pred Discipilinskom komisijom a tehničar sa kojim se sukobio je, razočaran u sistem, odlučio napustiti državu.

Uposleni u Domovima zdravlja tvrde da ovo nije prvi put da Dragišić svoje pacijente Bošnjake vrijeđa na nacionalnoj osnovi, i to najgnusnijim psovkama i uvredama. Jedna od pacijentica koju je, kako tvrdi, izvrijeđao, prijavila ga je upravi Domova zdravlja dok su se i drugi pacijenti žalili da im je upućivao gnusne uvrede na nacionalnoj osnovi.

Prije dolaska u Hadžiće Dragišić je radio u Domu zdravlja Ilijaš odakle je premješten. Kakav će biti ishod discpilinskog postupka, zasada još uvijek nije poznato. Danas se na društvenim mrežama pojavio post, navodno sa Dragišićevog profila, sa kojeg su upućene monstruozne psovke u kojima se spominju “poturice”, Potočari i Srebrenica.

Dragišić je na svom FB profilu demantirao psovke, tvrdeći da je riječ o montaži. “Ja sam jednom Vas upozorio šta mi se dešava, kako se montiraju laži u cilju da se uništim, evo ponovo ću. Ponovo sam prijavio nadležnim instistucijama SIPA- i i Odjelu za Sajber kriminal FMUP-a. Messenger mi je pun prijetnji nakon ovih fotomontiranih laži”, napisao je Dragišić danas na svom Facebook profilu. 

Treba reći kako ovo nije prvi put da se Dragišića spominje kao osobu sklonu incidentima. Sličan problem je, prema izvještavanju ovdašnjih medija, napravio i prije desetak godina u Domu zdravlja Bihać koji je napustio jer se, kako je tada izjavio, bojao za vlastitu sigurnost nakon fizičkog sukoba sa pacijentom.