Tetris | 03.05.2023.

Sve raspoložive patrole na terenu

Haos u Beogradu: Dječak ubio čuvara u osnovnoj školi, teško ranio troje učenika i nastavnicu

Policija je uputila sve raspoložive patrole, odmah izašla na teren i uhapsila osumnjičenog maljoletnika, učenika sedmog razreda, koji je, kako se sumnja, iz očevog pištolja ispalio više hitaca u pravcu učenika i osiguranja ove škole. Mediji javljaju da je napadač uhapšen

R. I.

U beogradskoj Osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar" na Vračaru došlo do pucnjave, a srbijanski mediji javljaju da ima i žrtvava.

Kako javlja Blic.rs , iz očevog pištolja pucao je maloljetnik (14) i tom prilikom ubijen je čuvar škole, a četiri učenika su ranjena.

Policija je uputila sve raspoložive patrole, odmah izašla na teren i uhapsila osumnjičenog maljoletnika, učenika sedmog razreda, koji je, kako se sumnja, iz očevog pištolja ispalio više hitaca u pravcu učenika i osiguranja ove škole. Mediji javljaju da je napadač uhapšen.

Pucnjava se desila u holu škole, a u jednoj učionici, zapravo u kabinetu za historiju, pronađen je ranac u njemu u kome je bio pištolj i nekoliko flaša sa zapaljivom tečnošću. Ne zna se kome pripada taj ranac.

Prema RTS-u, jedna nastavnica i troje djece primljeno je u Urgentni centar u Beogradu, a svi imaju prostrelne rane u predjelu grudnog koša.

Povrijeđena nastavnica i jedno dijete odmah moraju na operaciju, dok je dvoje djece na odjeljenju intenzivne njege. Na terenu je sedam ekipa Hitne pomoći.

Stavovi koje zastupaju autori nisu nužno i stavovi uredništva. Nijedan dio ovog izdanja ne smije se umnožavati, kopirati ili na bilo koji način reproducirati i koristiti bez izdavačevog pismenog dopuštenja.

Povezani članci

Još se traga za 42 nestale osobe iz Kalinovika

Spahija Kozlić kandidat SDA za gradonačelnika Zenice

Za "Marš mira" do sada prijavljeno oko 1.400 osoba

Jedina želja djece u Gazi za Bajram je da se rat završi