O Avazovom tabloidnom centarforu Danijalu Hadžoviću sve su priče naizgled davno ispričane, ali on uvijek pronađe način da se ispriča nova kako bi bio, poput Jovane Jeremić u susjednoj nam Srbiji, u centru pažnje. Sada se na društvenim mrežama obrušio na Avdu Huseinovića, autora desetina knjiga i dokumentarnih filmova o Agresiji na Bosnu i Hercegovinu. Napad je uslijedio nakon što su se čule kritike da je na Sarajevo Film Festivalu nemoguće vidjeti film Avde Huseinovića, dok je moguće ispratiti trailer četničke drame Heroji Halijarda.

“Ono što snima Avdo Huseinović su dokumentarni filmovi onoliko koliko je ‘Doš’o dedo iz Njemačke’ igrani film”, napisao je Hadžović na Twitteru, dodavši kako djelima Avde Huseinovića “nedostaje produkcije, scenarija, dokumentaristike, činjenica”.

Sve i da Huseinovićevim filmovima nedostaje bolja produkcija i scenarij, činjenica je da su oni izuzetno važan dokument zasnovan isključivo na činjenicama. Uostalom, Avdo Huseinović obavlja vraški težak zadatak koji su davno trebale obaviti ovdašnje institucije. Na kraju, Huseinović je konstruktivan, za razliku od krajnje destruktivnog i u svakom pogledu zapuštenog Hadžovića, vječitog plaćenika različitih vlasnika. Stoga nije ni čudno što su mu na mrežama komentatori odgovorili otprilike ovako: “Pa i ti si novinar koliko i onaj što sastavlja kataloge u CM-u.”