Nakon što je predsjednik Hrvatske demokratske zajednice Bosne i Hercegovine Dragan Čović poslije jučerašnjeg sastanka "Osmorke" i HDZ-a u Konjicu kazao da su nastavljeni procesi koji su "počeli prije nekog vremena" i da će zajedno sve strane uskoro sjesti da razgovaraju o Vijeću ministara, reagirao je zastupnik u Skupštini Kantona Sarajevo Faruk Kapidžić na svom Facebook profilu.

Naime, bivši ministar prostornog uređenja, građenja i zaštite okoliša referirao se na riječi predsjednika HDZ-a BiH da je ljubav između "Osmorke" i njih obostrana, ali i na pitanje visokopozicioniranog člana Naroda i pravde Aljoše Čampare ko će biti "kurban Stranke demokratske akcije" za blokadu koalicije "Osmorka-HDZ".

Bilo je kroz historiju Bosne mnogo 'obostranih ljubavi' zbog kojih su stradali mnogi. I uvijek se baš zbog tih 'obostranih ljubavi' rađala istinska ljubav između pravih patriota i jedne jedine BiH. Gospodo aljoše, 'kurbani' su spremni, samo ne za dom nego za domovinu", kratko je prokomentirao Kapidžić.