“Crvena Zvezda” sinoć je u okviru kvalifikacija za Ligu prvaka u Beogradu igrala protiv Kairata. Uvjerljiva pobjeda, koja je beogradskom timu donijela plasman u narednu rundu, pala je u drugi plan, a sve zbog skandaloznog transparenta koji su na tribini istakla djeca.

Zbog kazne koju je UEFA izrekla “Crvenoj Zvezdi” za ponašanje navijača na prethodnim mečevima, nije bilo moguće prisustvo odraslim, već isključivo djeci do 14 godina. 

Iako za takav ambijent, u kojem 20.000 dječaka i djevojčica bodri svoj klub, ne bi trebalo imati ništa sporno, večeras je na Stadionu Rajko Mitić ipak bilo nešto drugačije. 

Naime, sredinom drugog poluvremena u krupnom TV kadru istaknuta je slika s jedne od tribine na kojem je pisalo "Srpsko Sarajevo". 

Osim što je ovaj naziv Ustavom ukinut 2004. godine i kao takav nije poželjan za upotrebu, on je uvredljiv za sve one građane Sarajeva koji su bili pod četverogodišnjom opsadom. 

Da stvar bude još gora, transparent nisu istakli pojedinci, huligani ili plaćenici, već djeca do četrnaest godina, koja su, izgleda, od malena naučena na podjele, mržnju i nacionalizam.