U Tuzli će danas u 12 sati, ispred Caffe bara "Sydney" u Tržnom centru Sjenjak na Brčanskoj Malti, biti organizovano okupljanje i mirna šetnja građana za svirepo ubijenu Amru Kahrimanović.

- Poštovani prijatelji, poznanici, kolege, rodbino pozivamo vas da se sutra dana 11. februara u 12 sati okupimo u što većem broju ispred ispred Caffe bara "Sydney" na Brčanskoj Malti i održimo mirnu šetnju za našu Amru koja će se odvijati na relaciji do Caffe bara "Sydney" - Cipelići", napisao je sin rahmetli Amre Kahrimanović, Damir Hodžić.

On se još jednom zahvalio svima na ogromnoj podršci i ljubavi koja mu je pružena proteklih dana.

Danas je na području Grada Tuzla proglašen i Dan žalosti zbog ubistva Amre Kahrimanović.

Dan žalosti obilježava se isticanjem zastave BiH na pola koplja, zabranjeni su kulturno-zabavni programi na javnim mjestima, dok su mediji dužni uskladiti i prilagoditi svoje sadržaje.

Podsjetimo, Amru Kahrimanović hicima iz službenog pištolja, u srijedu navečer, usmrtio je policijski inspektor Elvis Ćustendil, koji je nakon toga uhapšen.

Kantonalni sud Tuzla jučer mu je odredio mjeru pritvora u trajanju od mjesec dana.

Jučer su u Tuzli obavljeni dženaza i ukop Amre Kahrimanović, a na posljednji ispraćaj svirepo ubijene žene, došlo je hiljade ljudi.