Centar za dijasporu „Mreža“ uz podršku Govza d.o.o., grada Goražda, džemata Sarbriken, CCIN Wiltz Luksemburg, džemata Ravensburg, Bosanskog kulturnog centra Kopenhagen, džemata Kopenhagen i džemata Saff Utreht (Holandija) obezbjedio je ramazanske paketiće za djecu povratnika u Foči, Višegradu i Međeđi. U Foči su danas podijeljeni paketići u džamiji Aladža, a u Višegradu i Međeđi podjela je planirana 1. maja.

Glavni imam Medžlisa Islamske zajednice Foča Miralem ef. Hodžić srdačno se zahvaljuje Centru za dijasporu "Mreža" i g. Adisu Tanoviću kao i svima koji su na bilo koji način pomogli u realizaciji ramazanskih paketića za djecu sa područja Medžlisa Islamske zajednice Foča.

 "Ovom gestom pokazali ste svoje veliko srce i razumijevanje za potrebe djece na ovom prostoru. Ovakva posjeta nas posebno raduje jer pokazuje djeci da neko 'misli na njih'. Svaka donacija-posjeta je dobrodošla jer naša djeca su jednostavno od većine zaboravljena i prepuštena sama sebi. Stoga, još jednom, veliko hvala u ime sve djece i Medžlisa Islamske zajednice Foča", kaže ef. Hodžić.

Centar za dijasporu „Mreža“, prije podjele paketića u Višegradu, posjetiti će Prijedor, Bosansku Dubicu i Ljubuški, te podijeliti jos 200 ramazanskih paketića.

„Ono što smo zatekli na terenu za sve nas je jedna velika opomena i u buduće ne smijemo čekati naredni ramazan da bi tim ljudima donijeli osmijeh na lice“, poručuje Adis Tanović, predsjednik Centar za dijasporu „Mreža“.

VIŠE O TEMI: MI SMO JEDNO TIJELO i JEDNO SRCE: Centar za dijasporu "Mreža" pokrenuo veliku akciju u manjem entitetu

VIŠE O TEMI: GACKO I TREBINJE: Centar za dijasporu „Mreža“ podijelio ramazanske paketiće