Glumac Bradley Cooper i advokatica Huma Abedin, bivša saradnica Hillary Clinton, postali su zvjezdani par ljeta. Cooper (47) i Abedin (45) u vezi su otkako su se upoznali prije nekoliko mjeseci na večeri koju je organizirala direktorica Voguea Anna Wintour.

Cooper je do sada bio poznat i po vezama sa manekenkom Irinom Shayk i Leom De Seine. Cooper i manekenka ruskog porijekla prekinuli su tokom mjeseci pandemije nakon četiri godine veze. Abedin ima 10-godišnjeg sina iz veze sa svojim bivšim suprugom, bivšim demokratskim kongresmenom Anthonyjem Weinerom.

Prošle godine, Abedin je u svojoj knjizi 'Both/ And: A Life in Many World' progovorila o seksualnim skandalima Weinerovih i kako su oni uticali na predjedničku kampanju Hillary Clinton 2016. godine. Anthony Weiner se našao u središtu skandala nakon što se otkrilo da je preko društvenih mreža nepoznatim ženama slao fotografije svojih genitalija.

Abedin je kćerka dvoje profesora, Syeda Zainula Abedina, rođenog u Indiji i osnivača instituta za muslimanske studije i Salehe Mahmood Abedin, Pakistanke i voditeljice Univerziteta u Saudijskoj Arabiji. Rođena je u Michiganu, ali kada je imala samo dvije godine roditelji su joj se preselili u saudijsku Džedu gdje su ona i njena sestra studirale u raznim britanskim školama.

Nekadašnja asistentica Clintonove, savjetnica i profesionalna osoba od povjerenja dva desetljeća, na mnogo je načina bila motor mašinerije koja je upravljala predsjedničkom kampanjom 2016. godine, ona je žena koju je guverner Kalifornije, Gavin Newson, opisao kao "švicarski vojni nož" politike. Praktična vjernica, Abedin danas vodi život daleko od politike i tvrdi da je sretna sa Cooperom, Njen bivši muž je 2017. osuđen na 21 mjesec zatvora zbog sextinga maloljetnice.