Mezarje Memorijalnog centra Srebrenica - Potočari ponovno je ostalo pusto nakon današnje dženaze kojoj su prisustvovali brojni članovi porodica, građani i delegacije.

Bijeli nišani ostali su u tišini da i dalje svjedoče o strahotama genocida počinjenog u ljeto 1995. godine na području Srebrenice.

U mezarju Memorijalnog centra Srebrenica - Potočari danas je klanjana dženaza-namaz i obavljen ukop još 50 žrtava Genocida počinjenog u Srebrenici.

U Memorijalnom centru u Potočarima do sada je, s današnjih 50, ukopana 6.721 žrtva Genocida, a traga se za još više od hiljadu ubijenih stanovnika Podrinja.

Konačan smiraj danas su u mezarju Memorijalnog centra Srebrenica - Potočari pronašli blizanci Hasanović.

Semir i Samir su imali samo 20 godina kada su ubijeni u Genocidu počinjenom na području Srebrenice u ljeto 1995. godine. Rođeni su 1975. godine u Prohićima kod Srebrenice. Njihovi posmrtni ostaci su ekshumirani iz različitih masovnih grobnica otkrivenih na lokalitetima Liplje i Kamenica.

Semir i Samir su ukopani pored brata Ismeta i oca Kadrije, koji su u Potočarima ukopani ranije.

Najmlađa žrtva koja je danas ukopana na kolektivnoj dženazi u Potočarima je Salim Mustafić rođen 1979. godine u mjestu Tokoljaci kod Srebrenice. U trenutku smrti imao je samo 16 godina.

Njegovi posmrtni ostaci su ekshumirani iz masovne grobnice Liplje kod Zvornika, 2006. godine.

Osim Salima, ukopana su još dva maloljetnika koji su u trenutku smrti imali 17 godina - Vahid Smajlović (1978) i Elvir Muminović (1978).

Najstarija žrtva koja je danas ukopana je Husejin Krdžić, rođen 1936. godine.