Avdo Huseinović kaže da je nakon dvadesetog urađenog i potpisanog dokumentarnog filma prestao da ih broji. Neko se potrudio da ih prebroji pa kaže da ih ima 34, ali već od prije dan-dva taj broj je 35 jer je film „Drinjača – Kad pravda zakasni“ doživio svoju premijeru.

Avdo kao uvijek, skroman i otvoren. Govorio je o svojoj predratnoj ozbiljnoj operaciji, ali i odluci da ne bude od onih koji će biti pošteđeni u ratu. Živio je na prvoj liniji odbrane, na Kobiljoj glavi, na strani koja je otvorena prema neprijatelju i na samo 200-ak metara od linija. Živio i ratovao, bio pripadnik Armije RBiH.

Novinarskim poslom bavio se i prije agresije, malo je poznato da je uređivao časopis za muziku i zabavu, a i sam se bavio muzikom kao tekstopisac i pjevač. Onda se odlučio baviti kulturom sjećanja kroz pisanje, a potom i dokumentarne filmove. Iskustvo s filmovima nije imao, ali se usudio to raditi i uspio je. Kako se odvijao taj put, s puno zanimljivih detalja gledajte u podcastu „8 korpus“.

U podcastu Avdo govori i o odabiru tema za filmove, načinu prikupljanja materijala, insajderima, prijetanjama, sudskim postupcima, suočavanju sa zločincima, važnosti borbe za narativ, dokumentarnoj produkciji s temama historije i kulture sjećanja u regionu, trenutnim i budućim projektima i planovima.