Armin Hodžić, novi saborski zastupnika bošnjačke, slovenske, albanske, makedonske i crnogorske nacionalne manjine u RH posjetio je Labin gdje je s gradonačelnikom Valterom Glavičićem razgovarao o zajedničkim projektima. Razgovoru su nazočili Mehmed Džekić, počasni predsjednik Saveza Bošnjačkih asocijacija Hrvatske, Muhamed Muratagić, predsjednik Vijeća Bošnjačke nacionalne manjine Istarske županije i Esad Spahić predsjednik Vijeća Bošnjačke nacionalne manjine Grada Labina.

O razlozima posjete i razgovoru u gradu Labinu Armin Hodžić je govorio sa “Glas Istre”.

"Posjetili smo danas Labin koji je jedan od četiri općine sa više od pet posto Bošnjačke nacionalne manjine u ukupnom broju stanovništva. Razgovarali smo sa gradonačelnikom Labina o našim zajedničkim projektima koji su za dobrobit ne samo Bošnjačke nacionalne zajednice nego i za cjelokupno stanovništvo koje živi na ovom području. Razgovarali smo konkretno o mogućnosti uspostave budućeg kulturnog centra za Bošnjačku nacionalnu manjinu koji je i definiran operativnim planom Vlade RH koje je usvojen 1. kolovoza. Ugodno smo proveli ovo vrijeme razgovarajući i o ostalim idejama i mogućnostima zajedničkih projekata koji će biti na dobrobit svih građana Labinštine. Riječ je i o nekim infrastrukturnim projektima koji su sada u ranoj fazi a u kojima bi mogli sudjelovati i mi obzirom da su Bošnjaci dio parlamentarne većine i da je operativni plan definiran dosta široko kada je riječ o komunalnoj infrastrukturi i ostalome.

Dakle postoji niz stvari na kojima možemo raditi ali evo pošto je ovo neki prvi korak i prvi radni sastanak vjerujem da ćemo u idućim koracima i na idućim sastancima moći više i detaljnije informirati javnost o čemu se radi. Za početak sam više nego zadovoljan onim čime smo se dogovorili i usuglasili te atmosferom koja je vladala na sastanku. Naš cilj je potreba zajednica i da taj prostor bude prostor okupljanja ne samo Bošnjaka nego i ostalih građana labinštine, da on bude adekvatan za aktivnosti koje će se u njemu dešavati i da u njemu bude sjedište bošnjačkih asocijacija na ovom području.

Sada je to sve još u fazi ideje, bilo bi neodgovorno da sada govorim nešto konkretno ali važno je napomenuti da je Istarska županija jedina županija u operativnom planu Vlade da ima dva Bošnjačka kulturna centra, u Puli i Labinu, Vjerujem da će ovaj kulturni centra u Labinu biti među prvim au hrvatsmoj kada je riječ o Bošnjacima", rekao je Hodžić.

Labinski gradonačelnik Valtrer Glavičić na to je dodao:

"Počašćeni smo dolaskom gospodina Armina Hodžića kao predstavnika Bošnjačke i ostalih nacionalnih manjina u Hrvatskom Saboru. Osjeća se jedan veliki polet, ne samo kroz riječi nego i kroz ideje koje bi mogli zajedno realizirati. Ovo što je Labin uz Puli izabran da se izgradi ili neki drugi prostor prenamjeni u Bošnjački kulturni centar velika je čast za naš Labin. Znamo da u Labinu i na Labinštini živi veliki broj Bošnjak pa mislim da je to veliki korak da se očuva bošnjačka zajednica."