Amor Mašović, čovjek koji je život posvetio traganju za nestalima, koji je svjedočio strahotama gotovo svih masovnih grobnica nastalih tokom genocida i drugih ratnih zločina u Bosni i Hercegovini posljednjih dana često je meta napada političkih oponenata, ovaj put predvođenih liderom Naroda i pravde Elmedinom Konakovićem.

Mašovića i prof. dr. Sebiju Izetbegović napadaju zbog jedne od izjava na predizbornom skupu.

“Ako oni koji su otpali od nas pobijede, odvest će nas to u Tomašice, logore, stratišta i masovne grobnice” rekla je Izetbegović pozivajući se na Mašovića.

Ovakva izjava zasmetala je političkim oponentima koji su se pronašli u ovoj izjavi, a o svemu se oglasio i Amor Mašović.

“Izvolite, udarajte koliko god želite. U ovim prsima ima dovoljno snage, u ovoj glavi ima dovoljno pameti da se sam branim. Ne treba mi ni SDA niti bilo čija pomoć. Ja sam trebao biti optužen, a ne stranka i profesorica Sebija Izetbegović. Ističem i prigovor aktivne legitimacije jer držim da oni koji su se oglašavali u medijima apsolutno nemaju moralno pravo da budu tužitelji protiv. Nemaju pravo da iznose optužbe na moj račun”, poručio je Mašović.

(Izvor: Faktor)