Ambasador BiH u Republici Srbiji Aleksandar Vranješ razgovarao je u Beogradu sa direktorom Bezbjednosno-informativne agencije (BIA) Aleksandrom Vulinom, te mu prenio izraze podrške srpskog naroda u BiH povodom "nepravednih i neopravdanih sankcija SAD-a".

- Podršku direktoru BIA Vulinu sam dao i u lično ime, kao ambasador BiH u Srbiji. Rs i srpski narod veoma dobro znaju koliko su te sankcije neopravdane i nepravedne, jer mi decenijama trpimo razne oblike pritisaka, sankcija, oduzimanja nadležnosti, kršenja ljudskih prava od SAD, OHR i drugih zapadnih zemalja - rekao je Vranješ.

On je naglasio da Srbi u Rs-u znaju kroz šta prolazi direktor BIA kome je, "kao u srednjem vijeku, politički presuđeno bez suđenja samo zato što je Srbin", prenose Nezavisne.

Ambasador BiH u Srbiji zahvalio je direktoru BIA na podršci studenticama koje su, "samo zato što su iskazale stav suprotan stavovima bošnjačke političke elite, izgubile pravo na obrazovanje u Sarajevu i gotovo linčovane u gradu u koji su došle da studiraju".

- Zahvalan sam direktoru Vulinu na tome što je Valentini Vujičić i Slađani Todić osigurao stipendije i mogućnost nastavka školovanja na Akademiji za nacionalnu bezbjednost i time pokazao da Srbija stoji iza svih Srba gdje god oni živjeli i kakve god nepravde trpjeli - poručio je Vranješ.