Kćerka Brucea Willisa, Tallulah Willis, dijeli novosti u vezi sa zdravljem svoga oca nakon što je ikoni filma “Umri muški” dijagnosticirana frontotemporalna demencija (FTD) ranije ove godine.

“On ima zaista agresivnu kognitivnu bolest, oblik demencije koji je vrlo rijedak”, rekla je Tallulah u srijedu u Drew Barrymore Showu, dodajući: “On je isti, što je, barem mislim, u tom pogledu najbolja stvar koju možete tražiti.”

Tallulah je najmlađa kćerka Brucea Willisa i glumice Demi Moore, koji su bili u braku od 1987. do 2000. Oni su također roditelji Tallulahovih starijih sestara, Scout i Rumer Willis. Bruce se 2009. oženio Emom Heming s kojom također ima dvije malodobne kćeri.

Bruceova porodica redovno je izvještavala o njegovom stanju nakon što su u februaru objavili da mu je dijagnosticirana FTD. Otvorenost po pitanju Bruceovog napretka je važna, rekla je Tallulah u srijedu, dodajući da je cilj njene porodice da širi svijest o FTD-u.

“Ako možemo da uzmemo nešto sa čime se borimo kao porodica, pojedinačno, da pomognemo drugim ljudima, da to preokrenemo, da napravimo nešto lijepo od toga – to je zaista posebno za nas”, rekla je ona.

Prema Mayo Clinic, FTD je krovni izraz za grupu moždanih poremećaja koji prvenstveno zahvataju frontalni i temporalni režanj mozga. Ova područja mozga općenito su povezana s ličnošću, ponašanjem i jezikom.

Prošlog mjeseca, prijatelj Brucea Willisa i saradnik u “Moonlightingu” Glenn Gordon Caron rekao je za New York Post da je glumac neverbalan, dodajući da mu “sve te jezičke vještine više nisu dostupne, a da je ipak Bruce”.

Ove sedmice, Tallulah je rekla da je način na koji sada provodi vrijeme sa svojim ocem “puštanje muzike i samo sjedenje kraj njega”.

“Osjećam ljubav kada sam s njim”, dodala je kasnije. “I to je moj otac, i on me voli, što je zaista posebno.”