Ramo Isak se u veoma tijesnoj konkurenciji i u kratkom roku probio na sami vrh ljestvice nepotizma i zlouporabe vlasti za interese svoje porodice.

Prvo je sin postao zastupnik, a onda je otac Ramo Isak, nakon što su dionice sinove ruke u Parlamentu naglo porasle kao posljedica suspenzije ustavne pozicije Bošnjaka, postao ministar Federalnog MUP-a.

Prvih mjeseci mandata ispunjavali su Ramo i sin svoje dječije snove, pa su nam prilikom svojih izleta slali selfije iz helikoptera Vlade Federacije.

Nije dugo trebalo Rami Isaku da kao pravi kavalir počasti i svoju suprugu, formalnu direktoricu porodične firme, to jeste zaštitarske agencije, sa neskromnih 600.000 KM naših para u samo jednom od njenih poslova sa Federalnom javnom kompanijom.

Kada smo mislili da je kraj bahatom ispunjavanju želja porodici Isak, Trojkina federalna vlada se potrudila da nas dodatno iznenadi i imenuje drugog sina Rame Isaka na direktorsku poziciju KPZ Zenica, iako momče ima svega 29 godina i upitno je kako je i da li je za imenovanje ispunjavao uslove.

Građani Zenice, koji su se nekako (nažalost) već navikli na porodicu Isak i "njihov politički kapacitet", a u kojoj je Trojka odveć doživjela debakl na izborima, šaljivo upozoravaju sarajevsku javnost da Ramo Isak ima još jednog sina, kojeg, kako kažu, ipak najviše voli...

Mogli bi pisati o porodici Isak na dugo i na široko, ali tema ovog teksta je locirana u općinu koja će uskoro održati izbore za načelnika.

Građani Starog Grada ostali su zatečeni kada su vidjeli podršku koju je Isak nesebično dao Irfanu Čengiću kao kandidatu za načelnika Starog Grada.

Mnogi misle kako je ta slika Čengiću mnogo više odmogla nego pomogla, ali to je samo zato što ne vide sličnosti između ova dva aktera naše tužne političke scene.

Čengić je, iako par decenija mlađi, odavno završio sve ono što Isak ovih dana pokušava.

Kao generalni sekretar SDP-a koristio je više službenih auta, a izvori iz SDP-a upozoravaju da je rastrošno trošio stranačke novce na privatan luksuzan život. Sagovornik „Stava“ iz centrale SDP-a tvrdi kako se još nisu finansijski oporavili od Čengićevih "menadžerskih sposobnosti".

Stari Grad ga pamti kao vijećnika u dva mandata tokom kojih je bio u koaliciji sa Hadžibajrićem, a za to je debelo nagrađen poslovnim prostorima za porodicu i tazbinu.

Prema tazbini je bio toliko široke ruke da su zbog njih mijenjani regulacioni planovi na sred Baščaršije, a na kojoj su izgradili hotel koji se možda uklapa u atmosferu Las Vegasa, ali nikako ne u Stari Grad.

Pošto porodica ne smije trpjeti njegovu žrtvu, bratu je, što je opće poznato, preko svojih stranačkih kolega obezbijedio oko 250.000 KM iz Fonda za invalide, koja nikada nisu ispravno implementirana za zapošljavanje invalida.

Na isti način je pomogao i porodici to jeste sestri svoje supruge koja je otvorila salon za nokte.

Naravno, kao ni u prvom slučaju, ni supruga nije ostala zaboravljena, pa je nju kao Federalni zastupnik smjestio u Federalnu upravu inspekcije gdje joj se nije svidjelo, pa je ekspresno prebacio u jedan od ureda Vlade FBIH.

Ramo Isak i Irfan Čengić su porodični ljudi i kavaliri, stoga je njihova međusobna podrška potpuno prirodna stvar!

Osim toga, obojica su sticali svoje diplome i akademska zvanja na sumnjivim privatnim fakultetima.

Stari su bili upravu kada su smislili poslovicu "nađe krpa zakrpu"!