Turski sportista Yusuf Dikec privukao je veliku pažnju javnosti svojim stilom pucanja iz vazdušnog pištolja sa kojim je u paru sa Sevvalom Ilaydom Tarhanom donio srebrnu medalju svojoj zemlji na Olimpijskim igrama u Parizu 2024. Godine, javlja Anadolu.

Dikec ne preferira opremu kao što su sočiva ili zaštita za uši i oči, koju obično koriste sportisti na takmičenjima u streljaštvu, a svojim stavom i stilom gađanja i pucanja postao je ime o kome se ponajviše priča na društvenim mrežama od početka Olimpijade u Parizu.

Foto i video snimci Yusufa Dikeca postali su viralni zbog opuštenosti i ležernosti koju pokazuje tokom takmičenja.

Ministar omladine i sporta Turkiye Osman Askin Bak također je podijelio fotografiju poze Yusufa Dikeca tokom posjete Olimpijskog sela u Parizu.

“Izvještavam iz olimpijskog sela, svi treba da obrate pažnju! Naš Yusuf Dikec i njegova legendarna poza!“, napisao je ministar Bak.

Turski dvojac Dikec i Tarhan osvojili su srebrenu medalju u Parizu u streljačkoj disciplimi mix parova u gađanju na deset metara.

U fantastičnom finalu su poraženi 14:16 od Damira Mikeca i Zorane Arunović koji su do pobjede došli tek u posljednjoj seriji gađanja i osvojili zlatnu medalju za Srbiju.