Vlada Tuzlanskog Kantona, koju predvodi mladi Irfan Halilagić, osim što ispunjava sve kapitalne obaveze koje je postavila pred sebe, uspjela je ostvariti takav suficit da su u mogućnosti novčano potpomoći srednjoškolce i tako im dati podsticaj da nastave uspješno školovanje.

Naime, učenici u Tuzlanskom kantonu koji ove godine završavaju srednju školu dobit će od Vlade TK novčanu pomoć u iznosu od 300 KM, koja im može koristiti kako bi se adekvatno opremili za odlazak na maturu. Kako je saopćeno, to je mali znak pažnje vlasti u ovom dijelu Bosne i Hercegovine kojim se čestita završetak srednjoškolskih dana i želi sreća u početku rada ili studija. Iz Vlade TK istaknuto je da je sam završetak srednje škole finansijski vrlo zahtjevan događaj za roditelje, stoga su odlučili barem donekle olakšati roditeljima finansiranje odlaska đaka na ekskurziju ili maturalnu zabavu.

Prema trenutnim procjenama, ovom mjerom bit će obuhvaćeno oko 3.000 učenika, za što će biti potrebno izdvojiti blizu milion maraka.