Ovih dana svako dijete u Rijadu želi biti Karim Benzema. Njegov broj '9' nalazio se na većini dresova koje nose i dječaci i djevojčice.“Ben-ze-ma! Ben-ze-ma!“, čulo se stalno sa tribina saudijskog stadiona tokom utakmice Supercupa protiv Barcelone.

Francuski napadač Real Madrida sletio je u glavni grad Saudijske Arabije kao najveća zvijezda španskog Superkupa ali njegova veza s domaćim navijačima ide puno dalje.

“Sportski, sve do prije nekoliko godina Benzema nije bio favorit, Cristiano Ronaldo je bio broj 1. Ali od 2018. počinje ludilo”, pričaju lokalni navijači. Ljubav koju arapska javnost sada osjeća prema Benzemi direktno je povezana sa religijom, što je stvar države u tom dijelu svijeta.

Benzema nikada nije krio svoju islamskuvjeru i 2016. godine obavio je: „Moja vjera mi pomaže da se fokusiram svaki dan. To mi daje snagu”, izjavio je prije nekoliko mjeseci u intervjuu za Vogue Arabia.

Zbog svega toga Benzemina prisutnost u Rijadu bila je posebna za obje strane, i za igrača i za navijače, posebno zbog toga što zbog ozljede nije igrao španski Superkup prije dvije godine u Džedi. "Osjećam se jako ponosno i jako sretno", odgovorio je u press sobi na pitanje o stalnoj naklonosti koju mu pokazuju sa tribina stadiona Kralj Fahd. "Hvala svim navijačima."

Nekoliko minuta kasnije objaviio je fotografiju na Instagramu s porukom "Elhamdulilah". Godine 2014. u intervjuu za list L'Equipe, Francuz je kazao da deset minuta prije svake utakmice slušao zapise iz Kur'ana.

To mu je pomoglo da bude strijelac i u meču Superkupa protiv Barcelone u Rijadu, bio mu je to već 23. gol u sezoni u novoj pobjedi tima iz Madrida. Real je u dobroj seriji u mečevima protov Barcelone, već su pobijedili u pet uzastopnih utakmica, što je drugi najbolji niz u historiji (od 1962. do 1965. pobijedili su sedam mečeva u nizu).

U tih pet pobjeda Benzema je dao dva pogotka i dodao još dvije asistencije.