Tetris | 11.04.2021.

Pobjeda Kandidata SDA Kenana Dautovića

VELIKO SLAVLJE SDA: Travnik je ostao slobodan vezirski grad

Stranka demokratske akcije slavi u Travniku. Kandidat SDA Kenan Dautović pobjednik je prijevremenih izbora za načelnika Travnika. "Ja sam pobjednik i zahvaljujem se svima koji su to omogućili i obećajem da sutra počinje rad, rad i rad", poručio je Kenan Dautović. Kandidat Naroda i pravde Haris Kaniža priznao je poraz i čestitao pobjedniku. 

R.I.

Kenan Dautović (SDA) prema neslužbenim rezultatima novi je načelnik Travnika. 

On je na danas održanim izborima osvojio više glasova od Harisa Kaniže, kandidata Koalicije "Naša travnička priča" koju su podržali Narod i Pravda, Socijaldemokratska partija i Naša stranka.

 - Proglasili smo pobjedu. Bit ću novi načelnik Travnika sa solidnom razlikom i osvojio sam skoro 7.000 glasova, odnosno, tačno 6.826 glasova, dok je za mog konkurenta glasalo 5.340 stanovnika Travnika. Sad se čeka Centralna izborna komisija BiH da saopšti konačne rezultate. Ja ću biti načelnik svih građana Travnika bez obzira na vjeru i naciju – rekao je za Faktor Kenan Dautović koji je istakao da će prvo što će uraditi sutra biti da obiđe Covid-pacijente u Travniku.

Kenanu Dautoviću čestitke je uputio predsjednik SDA Bakir Izetbegović.

"Upućujem najiskrenije čestitke Kenanu Dautoviću, novom načelniku Općine Travnik, na uvjerljivoj izbornoj pobjedi. Siguran sam da će podršku glasača opravdati predanim i plodotvornim radom za dobrobit Travnika i svih njegovih građana. Zahvaljujem se Travničankama i Travničanima jer su dali povjerenje kandidatu SDA prepoznavši program naše stranke kao garant za siguran put ka daljem razvoju Vezirskog grada. Ovaj izborni rezultat dokaz je da su rad, znanje, iskustvo i ozbiljan tim garant uspjeha, te da je takav rad SDA putokaz za budućnost svima onima koji žele dobro Bosni i Hercegovini", napisao je Izetbegović na svojem Facebook profilu.

 

Stavovi koje zastupaju autori nisu nužno i stavovi uredništva. Nijedan dio ovog izdanja ne smije se umnožavati, kopirati ili na bilo koji način reproducirati i koristiti bez izdavačevog pismenog dopuštenja.

Povezani članci

SOLJENJE TUĐIH RANA: Dodik bi 2. maja da položi cvijeće u Potočarima

DA NIJE TUŽNO, BILO BI ŽALOSNO: U Vladi FBiH slave godinu dana svoje vlasti

Konaković najavio konferenciju: Danas ćemo detaljno o pravosudno-medijsko-policijskoj mafiji

Nakon optužbi na račun supruge: Španski premijer Sanchez razmišlja o ostavci