Umro je prirodnom smrću na aerodromskom terminalu 2F gdje je proveo 18 godina života. Mehran Karimi Nasseri, 76, iranski politički izbjeglica bez državljanstva, izabrao je pariški aerodrom "Roissy-Charles de Gaulle" za svoj dom od novembra 1988. godine, nakon što su ga odbile primiti Francuska, Ujedinjeno Kraljevstvo i Holandija jer nije imao dokumenta.

Njegova priča počinje u Masjed Soleiman, u iranskoj provinciji Kuzistan. Sedamdesetih godina pokušava emigrirati u Ujedinjeno Kraljevstvo, koje mu međutim odbija politički azil zbog krađe pasoša. Odavde počinju njegova lutanja u potrazi za domom širom Evrope.

I povezani birokratski problemi s vizama i dokumentima. Sa nadimkom "Sir Alfred Mehran" postao je poznato lice kompletnom osoblju pariškog aerodroma i protagonista televizijskih i radijskih vijesti širom svijeta.

Godine 2004. u bioskope je došao film The Terminal, film u kojem Tom Hanks glumi građanina izmišljene države istočne Evrope, koji je bio primoran da se zaustavi na međunarodnom aerodromu “John Fitzgerald Kennedy” s nevažećim pasošem zemlje koja više ne postoji.

Scenario filma Stevena Spielberga inspirisan je pričom o Nasseriju, koji se nakon filma preselio u sklonište u Parizu, da bi se prije nekoliko sedmica vratio u svoj terminal.