Tokom opsade Sarajeva mnoge novinarske ekipe boravile su ovom gradu. Mnoge fotografije i snimci koje su napravili obišli su svijet i na taj način upozorili na ono što se dešava u Bosni i Hercegovini. Ovaj materijal uglavnom je prikazivao trenutke užasa i boli, bježanje od snajperskih hitaca, ali i momente granatiranja sarajevskih ulica.

Jednu od interesantnijih fotografija napravio je i Roger Richards, fotoreporter i režiser novinske agencije AP, na kojoj se vidi žena kako bježi od metka, a samim tim i od smrti. Ta žena je Sanda Škrabić-Čondra, simbol otpora i prkosa, koja je preminula danas. Informacija o njenoj smrti uz fotografiju Rogera Richardsa objavljena je na Facebook profilu SniperAlley.Photo.

Sanda Škrabić-Čondra našla se i u filmu spomenutog novinara iz Virginije "Sarajevo Roses", koji donosi lične priče ljudi iz ratnog Sarajeva, kao što su Vedran Smailović, u svijetu poznat kao "sarajevski čelista", a u ovom ostvarenju pojavljuju se i Asim Haračić, Armin Oprašić i Sanela Tasić.