Rusija je pretrpjela novi značajan gubitak. Alexander Kislinsky, snajperista iz 22. brigade Spetsnaz ruske GRU/GU raspoređene u Ukrajini, poginuo je prije nekoliko dana u borbama koje su vođene na istoku zemlje, u Donjecku.

Neki su ga zvali "Ruski Wali", što je nadimak poznatog kanadskog strijelca koji se borio u Afganistanu i koji je dobrovoljno bio u Ukrajini.

U ruskim i proruskim medijima Kislinskog su smatrali “herojem” i “ratnikom” koji zaslužuje “vječni spomen”. Na nekim je društvenim mrežama bliskim ruskim specijalnim jedinicama (SPR) potvrđeno da je Kislinski pokopan u "svojoj domovini" prije nekoliko dana. "On je umro ne samo u borbi protiv nacizma, on je umro braneći ruski narod i rusku zemlju", stoji u vijesti.

Ruski snajperista pripadao je ruskoj špijunskoj agenciji GRU, što je ruski akronim za Središnji obavještajni odjel. Stvoren 1918. nakon boljševičke revolucije i uvijek pod nadzorom Ministarstva odbrane, ova grana vojske razlikovala se od poznatijeg KGB-a u sovjetsko doba zbog svojih agresivnih metoda i svoje tajnovitosti pa je bila skoro nevidljiva za Zapad.