Prijevremeni izbori za načelnika Općine Stari Grad Sarajevo održavaju se danas. Biračka mjesta otvorena su u 7 sati, a zatvaraju se u 19 sati.

Centralna izborna komisija Bosne i Hercegovine je za učešće na prijevremenim izborima za načelnika Općine Stari Grad Sarajevo ovjerila kandidature Dženana Selimbegovića (SDA-Stranka demokratske akcije) i Irfana Čengića (SDP-Socijaldemokratska partija BiH).

Prema Odluci Centralne izborne komisije od 11. oktobra u Centralni birački spisak, za prijevremene načelničke izbore u ovoj općini upisano je ukupno 36.195 birača i to 35.601 redovnih, 8 lično i 586 birača registriranih da glasaju putem pošte. Putem mobilnog tima moći će glasati 179 birača.

Ukupno je formirano 46 biračkih mjesta, a na terenu radi i 7 mobilnih timova. Biračka mjesta za glasanje na nepotvrđenim glasačkim listićima i za glasanje u odsustvu pridružena su redovnim biračkim mjestima.

Procijenjeno je da će troškovi iz nadležnosti Centralne izborne komisije BiH za prijevremene izbore u Općini Stari Grad Sarajevo iznositi 89.500 KM dok će općina imati dodatne troškove za plaćanje naknada članovima biračkih odbora i druge sitnije troškove, tako da će se ukupni troškovi za provedbu ovih prijevremenih izbora znati nakon što se izbori provedu, navodi se iz Centralne izborne komisije.