Skupština Grada Sarajeva donijela je 19. maja 1994. godine Rješenje o izmjeni teksta na Spomen obilježju “Vječna vatra” u Titovoj ulici, na zgradi nekadašnje Službe SDK u Općini Centar. Danas je ta zgrada, koja je 1893. godine izgrađena po projektu Karla Paražika i Josipa Vancaša, pod ingerencijom Grada Sarajeva i trenutno je u fazi obnove.

Postojeći tekst, koji i danas stoji na ovom mjestu, glasi:

“HRABROŠĆU I ZAJEDNIČKI PROLIVENOM
KRVLJU BORACA BOSANSKO-HERCEGOVAČKIH,
HRVATSKIH, CRNOGORSKIH I SRPSKIH BRIGADA
SLAVNE JUGOSLAVENSKE ARMIJE, ZAJEDNIČKIM
NAPORIMA I ŽRTVAMA SARAJEVSKIH RODOLJUBA
SRBA, MUSLIMANA I HRVATA 6 APRILA 1945
OSLOBOĐENO JE SARAJEVO GLAVNI
GRAD NARODNE REPUBLIKE BOSNE I HERCEGOVINE
VJEČNA SLAVA I HVALA PALIM JUNACIMA
ZA OSLOBOĐENJE SARAJEVA I NAŠE OTADŽBINE
O PRVOJ GODIŠNJICI SVOGA OSLOBOĐENJA
ZAHVALNO SARAJEVO”

“Rješenjem” usvojenim u gradskoj skupštini 1994. godine, koje je potpisao predsjednik Skupštine grada Sarajeva dr. Tarik Kupusović, novi tekst trebao je biti znatno kraći, ali bi sadržajno objedinio oslobođenje Sarajeva od okupatora u Drugom svjetskom ratu i odbranu Sarajeva od srpske Agresije. Odlučeno je bilo da tekst bude napisan dvojezično – na bosanskom i na engleskom jeziku. Bosanska verzija teksta glasila je:

“Braniocima i oslobodiocima grada
Građani Sarajeva”

Stručni dio posla oko izrade nove ploče, ispisivanje i uklesavanje teksta trebalo je biti urađeno po projektu prof. dr. Nedžada Kurte.

Nije poznato da je ovo “Rješenje” ikada poništeno niti od nekadašnje Skupštine Grada Sarajeva niti od institucija koje su je pravno naslijedile.