Nakon što je na Svjetskom prvenstvu u Izraelu ostvarila spektakulatne rezultate i postala prvakinja svijeta u disciplinama 100 i 200 metara delfin, a u disciplini 50 metara delfin osvojila srebrnu medalju, Lana Pudar, najbolja bh. plivačica vratila se u svoj Mostar, gdje su joj prijatelji iz škole pripredili svečani doček.

Laninom uspjehu radovali su se i učenici, ali i uposlenici Druge gimnazije, koji su joj poklonili cvijeće i prskalicama ukrašenu tortu sa njenom fotografijom, na kojoj drži visoko podignutu zastavu Bosne i Hercegovine. Na torti je bila ispisana i poruka:˝Bravo Lana!˝. Školskim je dvorištem odjekivala pjesma ˝Svijet voli pobjednike˝, a na ulazu je bio postavljen i transparent sa natpisom ˝zLAtNA˝. Vesela 17-godišnjakinja sve vrijeme se smješkala i mahala prijateljima, zahvaljujući se za čestitke.

˝Hvala uime svih onih kojima krene suza kada čuju himnu, kada se ona (Lana) onako ponosno podigne na pobjednički tron. Hvala uime onih koji nemaju priliku da joj to kažu, a željeli bi. Lana, jedna, vrijedna-naša, a svakako svjetska˝, navela je, između ostalog, jedna profesorica prilikom dočeka.