Proteklih dana mediji pod kontrolom Fahrudina Radončića Dnevni avaz i Raport vode svoju dobro poznatu kampanju dsikreditacije Stranke za BiH i njenog predsjednika Semira Efendića, načelnika Općine Novi Grad Sarajevo.

Jedna od teza je i ta da su Stranci za BiH blokirani bankovni računi te Dnevni avaz i Raport pitaju kako uopće Stranka za BiH finansira kampanju za Lokalne izbore kada su joj računi blokirani, optužujući Efendića da je “odveo stranku u propast”.

Efendić je sinoć objavio fotografije uplatnica sa kojih se vidi da je Stranka za BiH uplatila simboličnu donaciju Dnevnom avazu i Raportu od po dvije marke (ne vrijede ni toliko, ali ne treba biti cjepidlaka).

“Sa računa Stranke za Bosnu i Hercegovinu danas su uplaćene skromne donacije za avaz i raport, čisto da ne moraju brinuti o blokadi računa i tome kako će stranka finansijski poslovati. Iako je donacija skromna, ona se ne može uplatiti ako je račun blokiran, pa umjesto bilo kakvog komentara ili demanta, elektronske uplatnice u prilogu”, objavio je Efendić na Facebooku.