Stadion Santiago Bernabeu trenutno je usred radova koji će ga za nekoliko mjeseci pretvoriti u najavangardniji sportski objekat na svijetu. Za nekoliko mjeseci taj će madridski koloseum postat će multifunkcionalno mjesto koje može ugostiti fudbalsku utakmicu, a za nekoliko sati i NBA, hokej, tenis ili koncert događaj. Otvoren 365 dana u godini i 24 sata dnevno. Njegov spektakularni krov koji se povlači, njegov semafor od 360 stepeni, hipogeum koji skriva njegovu travu, nova sklopiva postolja ili takozvani "Tunnel Club" čine ga najboijim stadionom svijeta.

Spektakularni skybar sljedeće će godine zasjati na vrhu novog Bernabeua. Na proljeće će, kako najavljuju njegovi promotori, biti spremna super VIP loža, jedna od najvećih i najluksuznijih na svijetu u kojoj će se izmjenjivati fudbal, gastronomija i zabava. Konfiguracija Skybar prostora bit će podijeljena na četiri velika područja i visine. Područje restorana i noćnog kluba bit će smješteno na krajevima Skybara, centralnim prostorom dominirat će veliki bar te prostor štandova i VIP loža usmjerenih ka privatnosti i pogledu na teren.

Svo pivo koje se konzumira na New Bernabeuu bit će proizvedeno na samom stadionu. Pivara će biti mikro tvornica a riječ je o projektu čuvenog branda Mahou San Miguel kojim se nastoji direktno opskrbljivati pivom gledatelje na stadionu tokom fudbalskih utakmica i drugih događaja koji se ondje održavaju.

Mala pivara dio je projekta temeljite obnove stadiona. Prije nekoliko sedmica klupski je predsjednik Florentino Perez najavio da će obnovljeni Bernabeu postati "najveći centar za odmor i zabavu u Evropi". Isto tako, gledatelji će putem aplikacije moći naručiti hranu sa svojih mjesta. Za vrijeme trajanja utakmice bit će moguće naručiti dostavu hrane i pića do mjesta navijača. Potpuno revolucionarna novost koja će poboljšati užitak tokom utakmice.