Prvo se o njemu juče na svom twitteru oglasila gradonačelnica Sarajeva. Kojoj je bilo zadovoljstvo ugostiti Senada Hadžifejzovića, doajena bh. novinarstva. Zašto, kojim povodom, u kojem svojstvu, zbog čega u službenim prostorijama, to zna samo Benjamina Karić.

Koju “uvijek oduševi njegova nevjerovatna energija, njegovo beskompromisno zalaganje za slobodno novinarstvo i kritičku misao.” Gradonačelnica za koju je “ovaj mag novinarstva rijedak među rijetkima i najboljim”.

Šta god joj to značilo.

Onda je uvečer mag novinarstva pokazao zašto je mag po mjeri „trojke“. Čim nešto krene loše, trojkin se hepimarić protrlja po nosu i izvadi keca iz rukava. Ili dva keca iz dva rukava. Jedan je, naravno, Sebija Izetbegović, drugi je, naravno, Bakir Izetbegović, odnosno, revizija. Tužbe ili presude, to još uvijek stranačkim kolegama gradonačelnice baš nije najjasnije, ali nema veze. Samo neka se revidira.

Jer teška je sedmica iza njih. Propala je ekskurzija u Brisel, propao je još jedan pokušaj instaliranja Vukoje u Ustavni sud, poskupljuje struja, no najgori je udarac stigao iz bratskog Dubaija gdje je izvjesni Edin Gačanin priznao da je švercao narkotike. Nešto sitno, jedva koju tonu pa se nagodio za sedam godina zatvora.

Diler k'o diler, ni prvi ni posljednji. No ovaj iz Dubaija je poseban, “rijedak među rijetkima”, jer ima selfie sa izvjesnim ministrom vanjskih poslova. I njegovim kumom.

I onda tu upada mag novinarstva da popravi medijsku sliku.

Ekskluzivno, šokantno, skandalozno otkriva nove detalje u vezi sa revizijom presude. (Zar nije tužbe, pita se Igor Stojanović?)

Najavljen je i ekskluzivan gost. Nedžad Ćosović, svjedok i očevidac (zar to nije isto?) Svjedok i očevidac tvrdi: Bakir je izdao državu, izdao je žrtve genocida! Zbog toga je Bakir veleizdajnik! Amir Ahmić je manipulant, a postavljen je za savjetnika Bećirovića! Preko 100 hiljada žrtava i silovanih žena je izdao Bakir Izetbegović Od toliko Bošnjaka, ja sam sam!

Ćosović je govorio o istragama i dokazima koje je on navodno prikupio.

Čosović je „razotkrio“ Izetbegovića baš onako kako je mag novinarstva razgolitio svoju prethodnu gošću, Selmu Bajrami, usred studija. Sve su nam njih dvojica ekskluzivno ispričali i razgolitili osim jedne sitnice. Jer mag novinarstva nikada neće dopustiti da mu činjenice upropaste priču. Čosović, svjedok i očevidac, šokantni Hadžifejzovićev istražitelj, zapravo je vozač u Ambasadi Bosne i Hercegovine u Nizozemskoj.

A njegova supruga, kako tvrde oni koji ga poznaju, njeguje nepokretnog supruga Nevenke Tromp. Magove omiljene Nene koja je tražila novac u zamjenu za navodne dokaze koji bi bili korisni u procesu podnošenja zahtjeva za reviziju.

Zašto je Čosović pristao biti ono za što ga smatraju svi koji ga poznaju, znaće se. Ono što se već odavno zna jeste zašto ga je mag novinarstva, rijedak među rijetkima, doveo u studio i pustio da blebeće.