Bombastični naslov filijale lista iz Hrvatske o tome kako prosječan Nijemac može za satnicu kupiti 10x više ulja nego prosječan Bosanac "natjerao" me je da pročitam tekst kakve posljednjih godina izbjegavam, jer sam svjestan da nisu napisani radi informisanja, naprotiv, piše danas poznati zenički novinar Adnan Džonlić, analizirajući navodnu analizu Večernjeg lista, haman pa oficijelnog glasila HDZ-a.  

Džonlić nastavlja:

Zanemariću činjenicu da je autor i list imao sebi mnogo bliži primjer, ali valja se baviti "Bošnjakistanom" i koliko vidim, u nastavku, i Fadilom Novalićem, kao razlogom što, po autoru ovog pamfleta, plaćamo najskuplje ulje u Evropi.

Trabalo mi je samo 30 sekundi na stranici njemačkog Kauflanda da nađem prvu laž o cijeni ulja. NAGLAŠAVAM DA JE NEBITNO koliko je trenutno ulje, bitna je namjera da se laže.

Nadalje, autor uzima podatak od 500-tinjak KM, dakle NETO minimalnu PLAĆU, dijeli je sa brojem sati, a onda SATNICU iz Njemačke, za koju se zna da niti je minimalna, niti je neto, dijeli sa istim brojem sati.

NARAVNO DA PROSJEČNI BOŠNJAK na ovakve naslove psuje Fadila, a ne autora članka. Naravno da će dio izluđenih Bosanaca u ovome vidjeti da branim dotičnog, a ne da otkrivam samo jedan u hiljadama primjera specijalnog rata u kojem poluistinama i očitim lažima treba ljudima pokazat bezizlaznost, jer bolje je biti konobar u Vodicama ili hamal u Frankfurtu nego zaposliti se BILO GDJE U BIH.

Zanimljivo je da nigdje nema poređenja satnice u Hrvatskoj sa uljem u Njemačkoj, iako su oni jedinstveno EU tržište. Niti podataka koliko je ljudi odselilo iz Hrvatske zbog nekih njihovih "fadila", ali bolje da komšiji prije "crkne krava" makar i moja bila na samrti......

DA REZIMIRAM, apsolutna manipulacija činjenicama, podacima, krivo i lažno predstavljanje, koje NAŽALOST bh. mediji danas vazdan prenose kao "relevantno istraživanje".